ingen städning, men väl en god öl

Ida kom inte. Jag såg första avsnittet av Battlestar Galactica. Det var lite spännande. Jag somnade ett par minuter mitt i dock. Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan möta upp Emily. Snön har slutat falla och Kellys väntar. Ska ta ett par glas vin också så jag blir lite pepp. Har inte råd att dricka så mycket öl...

Slampor som ljuger

Alltså det här med att ge blod. Finns det något större hyckleri? Sitter på spårvagnen och läser skyltar om att jag måste lyssna på mitt samvete, vara en god medborgare och tänka på mina medmänniskor. Jag måste ge blod för att vara en bra människa. Men ni vill ju inte ha det. Bara för att jag råkar vara född till homosexuell. Ni ger mig massa förklaringar på att det är större chans för bögar att ha aids än andra människor. Men ni testar ju allt blod, ni testar verkligen allt blod. Så den enda anledningen jag kan se är att ni tror att bögar är slampor, som knullar för mycket och sen ljuger om det när de ska lämna blod. För annars, om vi skulle tala sanning, som tydligen lesbiska och heterofolk gör, så skulle vi kunna säga att det gått si och så många veckor sen vi hade sex, och sen tar ni blod och testar det. Är det aids, så förstår jag att ni inte vill ha det, om det är negativt så varsågoda, ta så mycket jag kan ge.
Mina vänner säger att jag ska ljuga, men om ni inte vill ha mitt blod, så ska ni banne mig inte få det. Jag som t.o.m har tänkt att genomgå den oehört smärtsamma processen bara för att få donera ryggmärg. Men jag är tydligen en sämre människa. För jag föddes till den jag är. Jag är inte värdig att rädda liv.

igår var jag hos Patrik. Han och Ida har hittat en katt. Jag är inte så överförtjust i husdjur egentligen, men hon/han var söt. Så otroligt lugn. Twiggy heter den. Det var ett bra val.
Jag funderar på att starta upp mitt akvarium igen. Det är så vackert med fiskar.

Nu kommer snart Ida. Jag måste städa. Man vill ju ha ett inbjudande hem när man får gäster. Jag skulle egentligen druckit öl med Emily. Men det är snöstorm. Jag är hellre hemma.

En oro eller ängslan som är obefogad med hänsyn till den aktuella situationen

Har precis kommit hem från Lund. Disken står kvar på diskbänken, ingen mat i kylskåpet och ångest för att jag måste till skolan imorgon. Det har varit en supertrevlig helg, verkligen. Köpte ett par snygga byxor.
På tåget fick jag ångest. Det var verkligen jättejobbigt. Jag brukar få små ångestattacker när jag är på väg hem från något rolig resa eller utflykt. tillbaka till verkligheten. Just nu känns allt jobbigt. Jag vill hoppa av skolan, flytta, säga upp kontaktskapen med mina vänner. Men jag vet att det är borta imorgon. Det brukar försvinna ganska snabbt.

Har fått hem massa fina torrenter iaf. Battlestar Galactica och American Dad för att nämna några. Så nu har jag lite sysselsättning ett tag framöver. Hittade en sladdlös mus häromdagen på Microstore, som även fungerade som fjärrkontroll. Hur bra som helst...

Igår satt vi pub, efter att vi hälsat Pernilla, Martin och gänget som skulle på bal. De var fint uppklädda och väldigt fulla. Jag fick smaka lite läkarsprit. Det var jätteäckligt. Jag gillar inte sprit. Bara öl. Sen gick vi till Ariman. Schsyst ställe, bra musik. Ville dansa, men det blev inte av. Tiden gick otroligt fort kändes det som. Helt plötsligt stängde de. Då letade vi efter nån efterfest. Kom till nån sunkig sak, stannade en kvart. Vi gick hem till Ramin, eller tog en taxi gjorde vi faktiskt. Helt plötsligt blev Ramin sjukt sugen på Börek (se föregående inlägg) och beställde en Taxi till Malmö, klockan sex på morgonen. Han fick med sig ett gäng också. Sjukt. Jag gick och la mig i Ramins säng. Vaknade på morgonen och såg att han lagt sig i soffan. Det var lite jobbigt, jag kände mig dum. Hade bestämt att äta brunch med Pernilla och Martin på morgonen. Jag gick upp halv elva, duschade och sen ringde dem. De hade inte vaknat än. Jag satte mig i sängen och läste en bok om Teheren, eller Tehran som det stavas på engelska. Det var jättefina bilder. Vid tolv ringde Pernilla och sa att vi skulle äta frukost hemma hos dem. Det blev mackor och cookies. En bra kombination. Sen låg vi och pratade en stund innan jag åkte tillbaka för att packa.

Nu, ta ut linser och sätta på mig mysbyxor. En gammal favorit som alltid får mig på bättre humör...

en gris, en ko, en lundabo!

Lund är hur bra som helst. Så skönt att komma bort från stan lite. Det är som en helt annan kultur här nere. Jag åt Börek igår, med ost. Det var typ deg format som en kanelbulle, en stor kanelbulle, stoppad med fårost. Man kunde få den med spenat eller kött också. Kött lät lite mystiskt tyckte jag. Dessutom smakade den kåldolmar. Den med kött alltså, Ramin beställde en sån. Bara namnet är ju lite misstänksamt. Börek. Bööööörek. Smaka på det så får ni se. Namnet alltså.

Vi var på klubb igår också, Crush. Jag har hört så mycket om detta ställe, men det levde inte riktigt upp till sina förväntningar. Mycket folk dock, dålig musik. Eller stundtals bra, men det räcker inte. Schysst rökrum med fönster, så det var lite fräschare. Ikväll blir det nog pub. Trevligt, trevligt...

Nu sover Ramin. Jag skulle väl också behöva det egentligen. Men jag kan inte sova två gånger på samma dag. Känns konstigt att gå och lägga sig igen. 

Nu måste jag ha mat och kaffe. Få se vad man kan koka ihop...

bertil 11, dubbel etta

Idag har jag spelat bingo. Först var vi på redbergsplatsen. Där var det precis som jag hade föreställt mig det, med gamla tanter och sunkiga möbler. Dessutom var det ett jättelitet rökrum stod ihopklämda och blossade. Men som tur var var jag med några riktiga veteraner till bingospelare som tog mig ut därifrån och till bingohallen på kungsgatan. Där var det mycket bättre. Vi vann absolut ingenting. Kristoffer fick ett paraply för han hade en kupong i sin almenacka. Det var det enda. men roligt var det, och riktigt spännande.

Jag har inte packat, och jag har inte städat. Men jag har hittat massa bra torrenter som ska laddas ner under helgen. Nästan lika bra.
Nu ska jag sova så jag kan gå upp tidigt imorgon. Tåget till Lund väntar.


jag log inte

Nu har jag sett mig själv på tv. Det enda kvinnan i studion tjatade om var att alla skulle le hela tiden, oavsett vad som hände. Jag och Ida log inte alls. Men det var bra, så tror inte folk att jag tyckte det var så roligt. Vi var dessutom coola, och det är det enda som räknas...

Kebab + promenad gick inte som planerat. Det blev kebab, men ingen promenad. Det började snöa och vi tappade lusten. Jag gick dock av två stationer för tidigt på vägen hem och gick en bit, kände mig ganska nöjd.
Imorgon ska jag vara i skolan en halvtimme. Från nio till halv tio. Hur fascistiskt är inte det? Det borde vara olagligt. Varför inte ta från 12 till halv ett? Skulle ha passat mig perfekt! Jag är ingen morgonmänniska, det är en sak som är säker.52095-6



Uppdatering från köket: Disken står fortfarande på spisen.



afterwork och trevligt folk

Igår var jag med på tv, för andra gången på fyra dagar. Ni kanske känner igen mig från program såsom Musikbyrån och Veckans Nyheter. I publiken alltså. Jag kollade på Magic Numbers i höstas som visades nu, och sen kollade jag på Henrik Schyffert igår. Han var rolig, när de inte hade på tv-kamerorna, så fort han var i sändning och han slutade improvisera blev det mycket tråkigare...

Anledningen att jag var full inatt var för att vi hamnade på afterwork efteråt, och där blev jag fast. Men det var väldigt trevligt, för jag betalade inte en endaste krona. Så går det ibland när man har bra vänner, som Jessica och Ida. Jag kom faktiskt iväg till föreläsningen. Det var lite segt, men jag klarade mig igenom hela, och det är det som räknas!
Jag blev inspirerad av att göra klart min dokumentär om Lisa. Får ta och ringa henne. Man kanske kan få låna en kamera i sommar och göra det.

Disken står kvar, det blir imorrn, efter promenad+kebab med ida. En bra kombination. Och på fredag bär det av till Lund. Det är bra att ha saker att se framemot, då blir vardagen lite lättare...

dumma, dumma jag

Imorgon är nog den viktigaste föreläsningen jag haft. Tom Ahland kommer och ska prata. Vi snackar alltså Tom Ahland. Han kanske inte har så jättemycket att säga, men ändå. Det är ju han. Eller, jag har lyssnat på Stefan Jarl också, det var häftigt. Men det är den näst viktigaste iaf.
Men grejen är att jag är full. Full och dum. Full för att jag druckit öl, dum för att jag kommer må dåligt imorgon. Eller idag, om några timmar. 4,5 närmare bestämt. Men jag ska gå ändå. Dessutom har jag lovar att jag ska ta med mig min bonjour till Emma.
Jag hade roligt iaf. Jätteroligt. Vi skrattade mest hela tiden. Dessutom träffade jag två nya superfina människor. Johan och Moa. De ska jag umgås mer med.

Dessutom fick jag jättegoda chips av Maria på min inflyttningsfest. Lantchips! De är så krispiga.

gudagåvor

Jag önskar väldigt ofta att jag var född med en sanslös talang för någonting. Tex att kunna sjunga som en gud. Att bara ha det i blodet liksom, att man kan plocka fram det utan ansträngning. Men det är ju lite försent nu att födas med en talang. Ibland tror jag att jag bara inte har hittat den än, eller att jag har nåt som ligger och väntar på att få komma fram. Ibland tror jag att jag kan flyga, det är bara att jag inte är tillräckligt övertygad om det själv. Jag tror att man skulle kunna göra vadsomhelst bara man är tillräckligt övertygad om det.

Nu pratar jag med Jessica om igår. Jag måste sluta dricka så mycket. Jag kommer knappt ihåg någonting från de sista två timmarna. Jag var tydligen inte helt rumsren. Och nu blir det pinsamt för att min lillasyster kommer läsa det här. Men det är lika bra att hon får reda på sanningen..
Jag skäms iaf som fan. Nu får jag bara reda på mer och mer. Det här är inte bra, inte bra alls... Jimmy, om du läser det här. Jag menade ingenting med det! Jag lovar!

besatt städning

Igår var det kalas. Det kom ganska mycket folk, det var väl 20 stycken som mest. En bra blandning också. Jag drack vodka, med baileys och mjölk, det var ganska lyxigt. Efter att baileysen tog slut blev det fanta, enkelt och gott. Det hände väl inte så mycket spännande på festen, inget hångel och inget bråk. Men det ser ut som fan i hela lägenheten nu, det blev ganska mycket spill överallt också. Får ta en storstädning till veckan.
Jag fick en jättefin växt av Emily och Maria, som man hänger i fönstret. Det blev mycket fint. Sen fick jag en flaska vin och en blandskiva av Linnéa och hennes rumskompisar och en ask Noblesse an några som jag inte kände. Konrad, Jimmy och Cattis hjälpte mig få hit bokhyllan, det var nog den bästa presenten, för nu har jag fått upp alla saker. Nu har jag bara två flyttkartonger kvar att packa upp, efter en månads tid i lägenheten.

Kollade på Rules of Attraction med Ida och Majte. Kom ihåg att första gången jag såg den så blev jag helt besatt av Ian Somerhalder. Jag blir besatt av människor ganska ofta. Eller inte besatt, mer väldigt intresserad. Vanligtvis är det folk som jag stött på ute på krogen, eller bara på spårvagnen. Men titt som tätt blir jag besatt av kändisar och måste veta allt om dem. Han som spelar Rocky i Rocky Horror Picture Show var nog den första. Han var lite spännande. Han var52095-5 modell innan filmen och den rollen var den enda han gjorde, med inga repliker och det var nån annan som sjöng istället för honom. Han blev älskad världen över men bara drog sig tillbaka och vägrade göra mer film eller modeljobb, och ställde inte upp på en enda intervju. Han flyttade till London där han startade en antikvitetsaffär. Om någon kommer in där och nämner Rocky så blir man utslängd direkt tydligen...
Nu är han bara en gammal gubbe iaf. Det här är den enda bilden som finns på honom efter filmen.

På torsdag är det ärtsoppa, på lördag är det fest

Igår var riktigt roligt. Jag förlorade visserligen bowlingen, fastän jag ledde i halvtid. Men jag fick en dubbelstrike, så jag är ganska nöjd ändå (och nej patrik, det har ingenting med tur att göra, jag är bra, så enkelt är det!) Sen drog vi till Kellys och drack öl och spelade Yatzy. Där kunde kvällen ha slutat jättefint. Men Joppe kom förbi och sa att de skulle till gump, jag kände att jag ville dansa, så jag hänkade på. Men det var bara dyrt och inte så kul. Vi hade trevliga stunder, körde sanning eller kånka. Och dansade till några bra låtar. Det värsta var nog att det var så otroligt dålig dj, skitkassa mixar och helt oförståeliga genrebyten. Dåligt band var det också, men förutsättningarna är väl inte de bästa på Jazzhuset...

Vid tre fick jag nog och gick hem. Bokstavligt talat. Andra gången jag gått hem till Kålltorp nu. Men den här gången var jag inte lika full som förra, så jag kommer ihåg det. Det tog iaf lite mer än en timme, från Vasa. Inte så farligt ändå. Skulle vart skönt om det inte hade blåst så kallt. Som tur var hade jag raggsockor i väskan. Ibland förvånar jag mig själv hur förutseende jag är...

Idag ska jag inte gå ut. Jag ska ännu en gång försöka få hit min hylla.Sen ska jag spendera kvällen med att få upp alla grejer och städa inför imorgon. Sen måste jag förvarna mina grannar också, det är väl det bästa att göra.

Igår kände jag för första gången på länge att det var riktigt jobbigt att inte få röka inomhus. Det var verkligen så jag satt och störde mig på det. Undrar varför? Man har ju ändå vant sig ganska mycket. Jaja, snart är det sommar och utomhusserveringarnas tid. Då blir allting bra. Då blir det fred i världen.

Det blir filmkväll med Emily ikväll. Jag har fått hem några riktiga godbitar, bla Brokeback Mountain och Flash Gordon, en av världens bästa filmer!

jävla hylla

Hamnade på Kellys och Sejdeln igår, föga förvånande. Det var trevligt. Träffade Peter från filmfestivalen och hans kompis Frida. Mycket uppfriskande människa.
Sen satt jag på sejdeln med Ida, Juha, Johan och hans kille Henrik. Vi blev lite fulla, drog till mackedonken för fyllekäk och sen åkte vi taxi hem till Ida där jag sov på en madrass. Det var trevligt. Man borde sova över hos folk lite oftare.

Idag ska vi bowla, men först ska jag hämta min jävla hylla i Bergsjön. Och ingen, verkligen ingen äger kombibilar i min ålder, så jag måste ta de jävla plankorna på vagnen. Inte så jätteroligt. Men det måste bli gjort. Det är inflyttningsfest på lördag och jag måste ha fått upp mina saker från kartongerna i köket, så att mitt hem ser lite respektabelt ut. Med böcker och cd-skivor, såsom det ska vara i en trevlig människas hem.

CSN kan ta sig i röven också. När jag skrev vilka datum jag gick i skolan råkade jag skriva 2005 istället för 2006. Så nu, tre veckor efter att de fått mina lappar, har de kommit på detta och skickat en lapp där jag måste fylla i datumen på nytt. Så det kommer dröja över en vecka innan jag får några pengar. Tur att man har rika vänner som kan låna ut till en. Jag har mat iaf, och räkningarna är betalda, tack vare pappa. Det är så mycket som skulle ha skitit sig om det inte vore för min far. Jag förstår inte hur han orkar med mig. Men det är väl tur att han gör det.

Memoryspel och hetsshopping

Var i skolan idag. Vi kollade på "på spåret" och skulle analysera det och se vad som kunde förändras för att locka en yngre målgrupp. Inte för att de har problem med tittarna, 2,5 miljoner människor såg finalen i helgen. Sjukt mycket folk. Hela programmet är så tråkigt upplagt, och väldigt, väldigt gubbigt. Det vi kom fram till var väl att den viktigaste ändringen är gästerna, det är ingen i vår ålder som vet vilka det är ens. Sen är studion ganska tråkig också, men den funkar väl.

Efterår fikade jag med emily på hagabion. Det var väldigt trevligt. Vi spelade memory. Jag spöade skiten ur henne med 3-0. Sen pratade vi om religion. Jag var lite mer intresserad än hon, så det var väl mest jag som pratade. Diskussionen handlade iaf om en bok jag läst, "En dold gud", som handlar om olika sätt att se på gud i olika religioner och kulturer, skillnader och likheter. Och även författaren, Stefan Einhorns tankar, som handlar om att gud finns överallt, men det är bortom vårt förstånd att uppfatta honom. Han gör en bra jämförelse med att man kan försöka förklara färgen grön för en blind, men det går inte, det går bara att försöka förklara känslan för den. På samma sätt är det när man försöker förklara gud, det går bara att försöka förklara känslan. Vi har inte ord som skulle kunna förklara fenomenet ordentligt. Han har bra tankar om varför det finns lidande i samhället också, om det nu skulle finnas en gud. Läs den!

Efteråt gick vi förbi Emmaus och hetsshoppade. Jag skulle låna pengar av Emily till en tröja, men sen när hon försökte betala så gick det inte. Hon hade inga pengar kvar. Hon trodde att hon hade 2000 kvar, men det var visst fel. Så jag köpte den för mina sista pengar. Jag är ganska nöjd. Sen åkte hon till GP, jag slapp, och åkte hem.

Igår tittade jag på Boston Public. Det var ett fint avsnitt. En kille blev vald till årets drottning, han hade en vacker röd klänning på sig. Det är väl inte riktigt så det skulle gått till kanske om en kille skulle tagit på sig en röd klänning på en amerikansk high school. Men det var en fin tanke. Och jag tror att jag gillade den extra mycket för att jag kunde relatera till det, det är en del av min värld. På samma sätt som jag tror att jag kommer älska Brokeback Mountain, för jag kommer kunna relatera till den. Som heteromänniskor relaterar till "Sömnlös i Seattle" eller "Medans du sov". Fast jag vet inte, alla kanske relaterar till kärlek som just kärlek, oberoende av kön. Det är kanske bara så att jag inte gillar romantiska filmer så värst mycket.

Noir Désire är ett fruktansvärt bra band iaf, som alla borde lyssna på! Hela tiden!

Ledig dag

Idag har jag inte lämnat lägenheten. Jag har bara suttit hemma och tyckte synd om mig själv, dessutom har jag ätit en hel brie, inte en hel rund, utan en sån där liten trekant.

Nu är det curling på tv. Det var det enda jag såg förra OS, så jag tänkte spana in lite nu. Då kan jag iaf säga till pappa att jag har tittat på lite sport. Då blir han glad. Han vill ha en son som han kan titta på sport med.

Jag måste svala ner mina känslor lite. Jag blir kär i folk på spårvagnen. Alltså verkligen kär, så att jag kan gå hem och ha ångest en hel kväll för att jag aldrig mer kommer träffa personen. Nu är jag helt förälskad i killen från i helgen, fastän jag inte har nån aning om vem han egentligen är. Jag vet att han har bott i Frankrike och att han är vegan. Man tycker ju att man borde känna någon lite mer innan själva kärleksgrejen kommer. Men inte jag, det är det jag behöver. Sen gjorde det ju inte saken bättre att vi sov på samma madrass.
Det är inte bra för mitt psyke. Jag måste sluta. Ge mig knark emot det.

Nu ska jag lägga mig i min säng och titta på Star Trek. Då brukar alla tankar försvinna.

du missade allt nåt ida...

Dagen började inte så värst spännande, flyttstädning av lägenheten. Jag fick ett mess under tiden, av Maria gud, hon frågade om jag ville följa med på fest. Det lär ju roligt tyckte jag. Jag skyndade hem, satte på en skjorta och åkte och mötte upp Maria. Vi tog oss till Ida där jag fick en flaska vin, och sen åkte vi vidare till frihamnen och mötte upp Kristoffer för att ta oss till festen.
Efter en kvarts promenad i tomma industriområden kom vi fram till en stor byggnad där musiken strömmade ut. Grinden var stängd med ett hänglås, så vi var tvungna att ringa någon som kom och öppnade åt oss.
Det kändes väldigt konstigt, låst grind och industriområde, men när vi kom in såg jag den vackraste lägenhet mitt öga skådat. Kyrktak, gigantiskt kök, Mari Mekko på väggarna, takfönster, allt, den hade allt. Det går inte att beskriva i ord, den måste ses. Jag får ta kort vid ett senare tillfälle.
Under lägenheten fanns en festlokal med bar, musikanläggning och bastu. Den kombinationen resulterade i att jag stod och spelade musik från min mp3spelare för ett gäng människor i handuk, endast. Det var en bisarr upplevelse. Och vinet fylldes på något konstigt sätt på hela tiden.
Det hela slutade vid femtiden på en madrass i famnen på Nils. Det var fint. Vi kramades bara, och det räckte gått och väl.
Jag måste tillbaka dit, snarast möjligast. Det var verkligen som en perfekt villafest, sådana som man bara trodde fanns när man gick på gymnasiet. Otroligt roligt.

fylla, snöstorm och snälla taxichaufförer

Idag skulle jag städa ur lägenheten, men det blev helt misslyckat, hann inte med nånting, så jag måste tillbaka imorgon bitti. Lagom roligt.
Jag håller mitt eget löfte  verkar det som iaf. Jag har inga planer på att gå ut ikväll. Får se om det håller i sig. Jag har ändå misslyckats tidigare gånger och dragit ut vid tolvtiden. Om jag inte stannar blir jag aldrig frisk.

Har spenderat dagen med Emliy. Det är alltid trevligt att vara med Emily, vi skrattar väldigt mycket och har alltid något att prata om. Vi åt mat från mitt nyfunne taiställe. skitgott och billigt.

Hmmm, jag kanske ska gå ut ändå. Eller stanna hemma. Lvla lite kanske, komma på andra tankar. Det är nog bäst.

Kanske skulle ta och dammsuga.

Igår hittade jag förresten den perfekta killen till rollen som dörrvakt i filmen. Han var typ två meter lång och skitstor och flintskallig. Men sen när jag precis i min fylla skulle fråga honom kom jag på att han måste bli uppraggad av en kille i filmen, så jag vågade inte. Tänk om han hade vart homofob och slagit ner mig. Mindre roligt.
Dessutom hoppade jag av spårvagnen vid redbergsplatsen, tre hållplatser för tidigt, bara för att jag såg en kompis som jag tycker är snygg och ville prata med. Jag blir så jävla desperat när jag är full. Sen gick han och hans kompisar (jag fick förresten bonuspoäng hos hans kompisar för att min mp3spelare råkade just då spela Laleh. Ibland är det bra med random) och jag stod kvar. I en jävla snöstorm. jag började vandra när en taxi körde förbi och jag tänkte att det fan var värt det. Han stannade, jag frågade hur mycket det kostar till solrosgatan, han sa "äsch, hoppa in så skjutsar jag dig dit". Jag blev så lycklig. Vi satt och pratade om att spårvagnarna slutar gå så fort det kommer en centimeter snö. Sen var jag hemma i min säng.



Kvällen igår började förresten med idas födelsedagskalas. Bara hon, jag och Patrik. Jävligt roligt var det, och jag drack alldeles för mycket. Kvällen spårade ur helt totalt, men det gör inget. Sånt händer.


precis som alla andra...

52095-1

Varför simma mot strömmen hela tiden? Ibland är  bara det skönt att lägga sig ner och se vart man  kommer. Så nu har även jag skapat en blogg.
Jag och dagböcker har aldrig fungerat särskilt bra  tillsammans. Vi älskar varandra i början, men jag tröttnar ganska snabbt och sen kasserar jag dem.  Får  se hur  länge den här håller. 
 
Dagens låt:
Her Space Holiday - Missed Medicine