The boo hoo boy

Igår var det dags. Folk blir chockade över att jag inte har varit där innan.
Vid elva blev jag upphämtade av Johanna och Ida och vi satte av söderut. Vi stannade efter nån halvtimme för rökpaus och obligatorisk fotografering för att sedan fortsätta med rask fart. Efter ytterligare nån halvtimme var vi framme. Ullared stod det på skylten, och strax därefter, Ge-Kås. Det var dags för mig att shoppa. Shoppa billigt, för första gången i mitt liv.
Det var ingen kö utanför, ett gott tecken, men ändå smockfullt där inne. Jag klarar inte av så många medelsvenssons på en och samma gång. Folk klarar jag av i stora samlingar, som tex på Accelerator. Då stormtrivs jag, massa fina flan överallt (flan är en supergoding, red anm.). Men på Ge-Kås var det annorlunda. Jag stod inte ut. Dessutom handlade jag alldeles för mycket. Och alldeles för mycket godis. Men jag hade en fin revival igårkväll när jag kommit hem. Jag hade köpt baconchips som jag värmde i micron. Jag var elva igen och på badhuset i Tranås. Det var fint.
Idag har jag vart på Hagabion med Emily och sen var vi och shoppade på Emmaus. Det gick hur bra som helst. Emily köpte så fina kläder. Och jag fick en schysst jacka. Jag älskar att shoppa med Emily. Jag älskar att umgås med Emily. Jag skulle lätt bli ihop med henne. Vi har bara roligt. Vi har bråkat en gång dock. När vi skulle laga mat och hon stekte i min dyra olivolja. Det var inte okej. Men sen blev vi sams. Då var det okej.
Nu har jag köpt biljetter till Accelerator och Arvika. Vi syns där.


Farewell blues

Igår tittade jag på fotbollen. Det kändes bra faktiskt, jag skrek tom lite i slutet, det var väldigt spännande. Men det jag störde mig på hela tiden är människor som slänger ur sig kommentarer som "varför passar han inte ut på sidorna?!" "Spela inte hemåt hela tiden!" "Det där var ju en idiotisk passning!". Som om de kan spelet bättre än de människor som har valts ut till att representera sina länder i Världsmästerskapen. Det är skitjobbigt. Sen skulle jag väl bli precis likadan om jag satte mig in i spelet. Men nu är jag inte insatt utan tittar på det för nöjets skull, och det tycker jag att de också borde göra. Och överlämna spelet till proffsen. De som faktiskt får betalt för att göra sånt här.
Idag kommer nya patchen och jag ska jobba vid fem. Ångest. Pernilla är på besök, vi ska luncha innan jobbet, det blir fint. Och imorgon bär det av till Öland för en helg av rekreation och mat. Inget internet, inga krogar och inga människor. Vi får se hur det går. Men jag tror att det blir skönt, väldigt skönt.


Jag tycker att folk klagar lite väl mycket. Men roligt är det att alla skriver om det.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=554131&previousRenderType=6
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,845214,00.html

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=282316
http://expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?d=112&a=615658
http://sydsvenskan.se/nojen/article167034.ece

The egg and I

Jag har aldrig ogillat mitt jobb lika mycket som igår. Att behöva förstöra en helt perfekt söndag för att dra sig ner till GP och försöka sälja meningslösa tidningar till folk som ändå inte vill ha är inte riktigt min melodi. Alltså, jag ringer ju till såna som har sagt upp sin prenumeration. Då har de tagit ett aktivt beslut. Jag tycker att man borde respektera det beslutet.
Vid åtta sprang jag därifrån med Härlanda i siktet och Moas födelsedagsmiddag. Hon hade bakat paj. Jag älskar människor som bakar paj. Jag hade köpt en smörgåsgrill på Netto till henne. Alla borde ha en smårgåsgrill. Sen blev det dansmatta för hela slanten. Det är grymt roligt med dansmatta. Inget för första dejten dock. Svetten rinner så det står härliga till. Men när man är bland vänner så gör det ingenting.
Henrique (nej han är inte fransk) var här i helgen och i lördags drog vi till Gretas. Ångest. Som om det inte vore nog med att det kostar 80 kronor att gå in, ölen koster 48 jävla spänn. Hutlöst. Träffade iaf Benoit och Jonatan där. Det var väldigt trevligt. Henrik kom förbi en sväng också. Han hade varit på dop som helt plötsligt blev ett bröllop. Schysst. Jag vill också ha överraskningsbröllop. Alla blir så glada då. På vägen hem träffade jag Fredrik, ännu trevligare.
Jag har fått två återbesök i mitt liv, WoW och jazz. Det första är inte så bra. Nu spenderar jag alldeles för mycket tid framför datorn. Men jazzens återkomst är mycket välkommen. Jag har upptäckt en ny talang, Kanno Yoko. Helt fantastisk kvinna. Nu vill jag bara sitta på jazz och blues klubb hela dagarna och dricka billig öl. Någon som vill följa med?

Halmstad 2006, here we come

Spontana saker, det är det vi lever för. Så därför drar jag och Ida till Halmstad nu. Bilen hämtar vi klockan sju på Statoil på Backaplan. Sådetså. Vi syns imorgon gott folk!
 
Det är hit vi ska!

52095-17

Sill i dill, sill i dill dill dill

Inget varmvatten. Idag skulle jag båda diska och tvätta. Det har visserligen suttit skyltar över hela gården i några veckor om att det inte skulle finnas varmvatten idag. Men ändå. Dessutom tror jag att jag börjar bli sjuk på riktigt. Idag är det dåligt. Dessutom har jag fortfarande inte fått några pengar. Det är något krångel med registreringen tydligen. När ska det blir bra? Nästa helg är det midsommar. Midsommar på Öland. Fint. Mycket mat och fin familj.
Satt hos Andreas inatt och drack rödvin och lyssnade på musik. Det är bra grejer. Det blir alltid trevligt.
Nu måste jag göra fint här hemma, det kommer tydligen folk ikväll. Sen blir det fest.

Det växer svampar i en av mina växters krukor. Undrar var de har kommit ifrån. Undrar om man kan äta dem. Jag skulle ha tagit kort på dem, men sladden är trasig, så jag kan inte få korten till datorn ändå.

Fortfarande inget svar på sms:et.

en lördagsmorgon i juni

Jag vaknar klockan tio. Har drömt om en reklamfilm om en borrmaskin från Black & Decker. Beger mig mot medicinskåpet, huvudet dunkar. På vägen dit ser jag en stor blöt fläck på mattan och skorna står inte längre på skohyllan. hmmm. Pallen är flyttad och står utanför toaletten. hmmm. Handuken hänger på lampan och i köket ligger byxorna ganska prydligt på köksbänken. hmmm.
Jag skyller på brännvinet och går och lägger mig igen.

Nu märkte jag att jag hade varit lite duktig när jag kom hem igår. På min svarta tavla hade jag skrivit;
KIM - ONS - ÅR
Alltså att Kim fyller år på onsdag. Tror jag att det betyder.

knivdåd

Idag ska det tydligen vara sommar på riktigt och det ska jag och Emily fira. Vi har gjort fransk potatissallad som vi ska äta på en tillställning hos Joni. Ingen tid till spillo.
Jag har förresten skurit av Emilys dreads. bildbevis:
52095-15
                 
                                                                                                  


de tankspriddas riksförbund

En dag ur mitt liv.

Jag fick för mig att jag blev sugen på ett kokt ägg, klockan halv ett på natten. Så när vattnet kokade skulle jag plocka upp ett ur paketet. Men det hade på nåt sätt fastnat i botten. Så när jag försökte få upp det så råkade jag krossa det. Ingen större fara. Jag tog fram ett glas för att spara det, men fick inte upp allt från paketet. Då fick jag för mig att hälla ut ägget i glaset. Så jag plockade upp paketet och började hälla, men glömde bort att det låg fyra till ägg i paketet som alla ramlade ut och krossades på golvet. Så nu blir det mycket ägg till frukost imorgon. Men det är gott.
Hemligheten är att vända allting till något bra.

Ida berättade att det tydligen fanns något som hette de tankspriddas riksförbund. Det är något för mig det.

Folk alltså...

All min lediga tid går till Rome nu. TV-serien som gick på canal+ för ett tag sen. Helt fantastisk. Så många intriger och så mycket politiskt spel hela tiden. Förräderi, incest, mord och krigsföring. Och den är fantastiskt snygg också. Alla borde se den.
Jobbet är tillbaka till det normala igen. Det var en trevlig vecka iaf. Både jag och Emily blev snabbt påminda om hur det egentligen ska vara igår. Det som hade varit så trevligt. Ingen ångest alls.

De som hungerstrejkar på Gustav Adolfs torg blev utsatta för attentat inatt. En mängd nynazister körde runt torget i bilar. De skrek och kastade massa saker på dem, bl.a urin och griskött.
Jag mår dåligt i hela kroppen. Var kommer sådana människor ifrån? Varför får de fortfarande finnas?

Om du inte har uppmärksammat vad som händer i Göteborg så står det mer om det här, http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=278925

Och dessutom, om man inte ens vågar lämna sitt namn när man kommenterar så är det väl inte ens värt mödan, eller? Otroligt töntigt.

a dirty shame

Jag köpte 8,5 % vin igår. Jävligt pinsamt. Sånt slöseri med pengar. Sen var vi på efterfest i Carin-Marias festlokal och drack hembränt ur vodkaflaskor. Jag var 15 igen. Vidrigt var det. Men full blev jag. Sen satt jag och Sara i fåtöljerna och låtsades att vi var med i en talkshow. Sara var programledare och jag var känd. Det var på engelska.
Jag bjöd Sara på en brownie från 7eleven på vägen hem. Hon visste inte vad som väntade henne. Brownie from 7eleven, a piece from heaven. Det finns inget bättre. Och allt detta för endast tolv kronor.

Mina pengar är slut igen. Jag trodde faktiskt det skulle ordna sig den här gången. Men sen kom det två autogirobetalningar som jag glömt bort, och sen att jag slängde bort 160 spänn på en låda vin. För självklart så var det inte bara en liten flaska 8,5 vin jag köpte, utan en hel jävla låda. Men idag ska jag lämna tillbaka min nyckel och passerkort till skolan så att jag får tillbaka depositionen på 300 kronor. Egentligen borde jag inte det eftersom jag ska till skolan nästa vecka. Men a mans gotta do what a mans gotta do. Eller nåt. Nu ska jag tvätta.