nummer åtta

Stjärnbildsgatan - Barytonvägen - Wättnegatan - Tycho Brahes gata - Andra Långgatan - Galileis gata - Solrosgatan - Första Långgatan

Nu är det dags igen. Håller på att packa de sista lådorna, Emily kommer alldeles strax och ska hjälpa mig och pappa kommer vid tolv med bilen. Jag har inte ens bott i Göteborg i 2 år än. Jag kommer ihåg ett avsnitt av Äntligen Hemma när Martin Timell frågar ett par hur många gånger de flyttat. Jag har för mig att de säger 7 gånger på 15 år, varvid Martin utbryter att de måste vara Sveriges mest flyttande människor.
Det verkar inte som att någon riktigt har koll på hur unga människor, i synnerhet studenter, har det nuförtiden. För jag är ju verkligen inte ensam. Svarta andrahandskontrakt efter svarta andrahandskontrakt. Nu blir det visserligen första hand på Första Långgatan, men det är en studentbostad, så för att bo kvar där måste jag läsa kvällskurser på universitetet resten av mitt liv. Men jag hoppas vara kvar ett år iaf. Vi får se,
jag kanse bryter upp efter sommaren igen, det är ju den nuvarande trenden iaf.

Nu måste jag fortsätta, men först veckans lista.


maxiöl och roliga speglar

Idag har varit en fantastisk dag. Den började inte så bra dock. Igår upptäckte jag nämligen maxi-öl på en pub vid skf. För ynka 33 kronor får du 60 cl öl. Det var lycka. Jag gillade inte guldomeletten. Vet inte varför riktigt, jag förstod inte det viktiga politiska budskapet. Det fanns nog inget tror jag inte. Men jag gillade hans dikter. Tror jag.
idag vaknade jag vid åtta och skulle på utbildning för friidrottsEM. Jag är volontär där. Jag hatar sport. Men jag ska få ta hand om utländsk media när de kommer till stan, bla den franska statliga televisionen. Jag gillar Frankrike. Tänkte att det skulle vara nyttigt att knyta lite kontakter i Paris.
Efter det mötte jag upp Emily och Maria i slottskogen. Det var underbart. Vi löste korsord och tittade på människor. Sen började två gäng bråka. På riktigt. De sparkade varandra i huvudet och en låg livlös på marken. Jag blev jätterädd, men mest ledsen. Jag är sån otrolig pacifist. Jag har alltid varit. Jag hatar våld. Låter väl väldigt pk. Men det bara är så. Jag undrar verkligen hur jag skulle reagera i en våldsam situation.
Jag gick och satte mig när polisen och ambulansen kom. Sen åkte vi till Liseberg. Vi åkte balder och gick i spegelsalen. Det var jätteroligt. Vi var barn på nytt. Jag vann också massa nallar i gripklomaskinerna som jag gav bort till barn som stod och tittade på. De blev glada och sprang och visade sina föräldrar.
Nu ska jag till tjejerna i frihamnen och sen till Pustervik.

Jag är ovanligt glad idag.

Jag skulle visst inte till frihamnen. Vi ska repa. Men jag är glad ändå. Jag är svår att stoppa idag.

tråk


Pastan rullar och köttet steks

Jag är i Bergsjön hos Gustav och Jimmy för den årliga påskmiddagen. Visserligen första året jag är här, men jag känner på mig att det här kommer bli en långvarig tradition.
Jag tar lägenheten på första långgatan. Det känns bra. Eller jag vet inte. Jag trivs så jävla bra i Kålltorp, och jag vet att det inte är nyttigt för mig att bo så nära Kellys och Kings Head. Men nu är det gjort iaf. Jag flyttar om två veckor. Lagom tills våren är här. Solen har skinit i två dagar nu. Det är för bra för att vara sant.
Heter det skinit? Jag vet att jag har haft den här diskussionen innan med någon, kommer inte ihåg vem. Det låter jättekonstigt, eller mest att det ser konstigt ut. Skinit. Men jag kan inte komma på något bättre. Kom gärna med förslag.

Jag har gjort pasta idag. Det var faktistk roligt, på riktigt. Jag vet inte varför. Kanske berodde det på sällskapet, kanske berodde det på det fina vädret, kanske en kombination. Men roligt var det iaf. Vi ska äta klockan åtta, men jag är hungig nu. Var är Emily när jag behöver henne?
Mina pengar är officiellt slut nu, med två veckor kvar tills jag får påfyllningen. Men jag har mat och öl i kylen, så jag borde klara mig. Jag vill åka till England. Det får bli ett senare projekt.

Och Maher Shalal Hash Baz är jävligt bra. Jag blir bara mer och mer övertygad. Och det gör inget att folk skrattar åt dem, för tydligen skrattade de åt sig själva när de stod på scen.

Kniven rakt in i hjärtat

Förväntansfulla kom vi dit vid åtta, stod i kö en stund, hängde av oss jackorna och gick till baren. Det var en bra början på kvällen. Sen intog vi våra platser på balkongen där vi hade bra utsikt över allt. Vi väntade och vi väntade och vi väntade lite till. Efter en timma var jag så jävla lack. Det här var hutlöst. Hur kunde de göra så här. Jag var så nära att gå. Ringde pappa och sa att jag nog inte kommer till dem. Det här skulle nog bli sent. Det gick tjugo minuter till, och jag var så less på det så att jag fick nog. Så här fick det inte vara, nu gick jag. jag började ta på mig tröjan. Då släcktes det i salongen. Allt blev tyst. Sen kom jublet. Tre minuter senare intog syskonen Dreijer scenen. Eufori. Extas. Verklighetsflykt. Glädje. Ren och skär glädje. Det var så vackert som ingenting tidigare. Jag var lycklig i 45 minuter. Sen var det slut och de hade självklart tappat bort min jacka. Jag fick gå in och leta efter den själv. Efter tio minuters letande gav jag nästan upp och såg för mig själv hur jag skulle behöva vänta hela kvällen på att någon full jävel skulle komma tillbaka och säga "oj, det här var inte min jacka jag hade på mig". Men sen såg jag den där, ensam på en galge. Då var allt bra igen. Framme vid hållplatsen var det en minut tills min vagn gick. Vilket bra sätt att avsluta en så fin dag.

Det var faktiskt en bra dag på det hela. Mina föräldrar var i staden. De bodde på hotell. Pappa hade fått någon kupong så att han kunde sova billigt på Elite Plaza. Ett fint hotell det där. Så jag var där vid nio imorse och åt hotellfrukost. Det var precis så fint som det låter. Mumma. Sen åkte vi till Botaniska Trädgården och tittade på orkidéerna. De var sjukt vackra. Allihop. Jag ville ha allt i min lägenhet. Prunkande, vackra orkidéer. Sen åkte vi till Coop Forum och handlade. Nu är min kyl och frys full med läckerheter. Det är fint som snus. Dessutom ett flak öl från Danmark. Sen hämtade vi Smiths på stationen, gick till deras hotell och sen vidare till S.o.H.o vid kungsportsplatsen. Där väntade en trerätters middag. Och det var så gott ska ni veta. Och nu får ni inte tro att mina föräldrar är värsta lyxlirare som alltid bor på hotell och äter trerätters. Inte då. De är ganska simpelt folk. Men idag var det speciellt. Smiths var ju på besök! Då får man lägga på lite extra. Imorgon åker de till Öland.

she broke your throne and she cut your hair

Ikväll kommer mina föräldrar på besök. Då måste det vara snyggt. Rent och prydligt. Det blir svårt, men jag ska göra mitt bästa.
Idag fick jag ett brev från SGS. Jag brukar söka bostäder där på skoj, på typ vasagatan och så. Jag har fått en lägenhet på 1a Långgatan. Det är sjukt fina lägenheter där. Min alldeles egna lägenhet skulle det bli. Men så blir det nog inte. Inte nu iaf. Jävla uppsägningstid. Någon som vill ha en etta i Kålltorp under sommaren? I tredje hand? Svart? Nej, tänkte väl inte det.

Jag köpte ett mytologilexikon i Stockholm, för pengar jag verkligen inte har. Men det är hur bra som helst. Stora färgbilder och fina, blanka papper. Det står massa bra saker om religioner från hela världen. De hade en bild i början på en relief från det antika Sumer. Den var från 4000 f.kr. Det är 6000 år sen. Jag får gåshud när jag ser sånt. Det är helt sjukt. 6000 år är så jävla lång tid. Så otroligt häftigt. Jag drömde alltid om att bli arkeolog när jag var liten. Jag kommer ihåg när vi bodde i Sölvesborg och jag var kanske åtta år gammal. Då var det en utgrävning några hundra meter från där jag bodde. Jag brukade gå dit varje dag och prata med arkeologen som var där. Hon var jättetrevlig. De skulle bygga en ny polisstation och var först tvungna att kolla att de inte förstörde någonting viktigt. De hittade ett stall som var 600 år gammalt. Men de byggde ändå. Det tyckte jag var dumt.

Imorgon är Knife. Det kommer bli bra. Så är det. Innan dess får ni se vad jag lyssnade på förra veckan. Det är sånt som intresserar mig.

Rubril

Tyckte att det var dags att jag fyllde på med nåt gladare innan jag åkte. Man vill ju inte lämna sitt hem hursomhelst.
Jag har precis kommit på att vi inte är i mitten av april. Jag hade för mig det, och då kändes det bättre att jag inte hade några pengar kvar. Men nu är det ju faktiskt bara början av april, då är det inte bra. Och nu såg jag att det snöar. Det är ännu sämre. Gud.

And if I die and my soul be lost, it ain't nobody's fault but mine /Nina Simone

Här är listan iaf.


Ett skämt

Männskligheten är ett skämt. Vi vet alla om det egentligen. Bara att vissa väljer att ignorera det. Saker vi har gjort, saker vi kommer att göra. Jag skäms.

Idag är ingen bra dag. Det är inte nyttigt att vara ensam så här länge, inte för mig iaf. För många tankar.
På torsdag åker jag till stockholm. Det kommer bli skitbra. Jag vet det.
52095-13
En annan sak jag skäms över nuförtiden är Sverige. Det sägs att vi lever i ett socialistiskt land. Bullshit. Alla borde läsa Lena Sundström. Hon skriver många sanningar. Saker som hela tiden har varit uppenbara, hela tiden har funnits rakt framför våra ögon. Men återigen, ingen som bryr sig.
Att dra härifrån lockar bara mer och mer. Men vart? Finns det ett ställe som är bättre? Människor finns ändå överallt. Matrix är en fin film, speciellt när Mr Smith jämför människorna med amöbor. Det är mitt favoritstycke. Fler borde se Animatrix också. Där finns ännu fler sanninngar. "The Second Renaissance". Det kommer fram många sanningar om människan. Vi är dömda. Det är bara en fråga om när och hur.

april april

Jag ska inte alls flytta. Jag är så rolig ibland.
 Men det skulle vara jävligt trevligt om jag skulle det. Ett halvår i New York hade ju inte suttit fel.

Igår var det gs2h. Homopunk på väggarna var kul. De tänjer på gränserna, och det gillar jag. Det är schysst att ett så flashigt ställe som Respekt går med på det. Åkte hem efter två nån gång. Var uppe imorse vid halv åtta. Hade utbildningsdag för EM i friidrott volontärsgrejen. Kände mig så totalt malplacerad. Alla andra är med för att de är så otroligt sportintresserade. De satt vid lunchen och pratade om vilka lag som vunnit allsvenskan mest, och sånt. Inte riktigt mitt expertisområde såattsäga. jag kom ju dit genom skolan och är bara med för att jag ska få ta hand om utländsk media, och förhoppningsvis få lite kontakter inom den franska statliga televisionen. Men det var trevligt, god lunch iaf. Nu är jag hemma, och det ser förjävligt ut efter igår. Emily lovade att hon skulle hjälpa till att diska om jag gick med på att laga mat här. Men det blev ju inte av. Men det går bra. Ibland kan det vara skönt att diska, det är lite avkopplande. När man väl kommer till skott.

Jenny Lewis and the Watson Twins. Fan va bra. Vackert.

Han svarade

52095-12
För över en månad sen skrev jag ett mail till en regissör jag träffade på filmfestivalen. Phil Morrison hette han och hade gjort filmen Junebug som visades på Pustervik, där jag jobbade. Vi snackade efteråt på hotelbaren. I mailet frågade jag om han behövde hjälp med några projekt i höst. Jag har ju min praktik då. Precis nu fick jag svar, han sa att jag är välkommen. Han ska göra ett musikprojekt tillsammans med Sonic Youth, han har regisserat flera av deras videor innan. Han sa att han t.o.m kunde ordna en lägenhet åt mig. Visserligen en väldigt liten sådan, men med ganska bra läge, och inte så dyr.
Men han vill att jag kommer nu. Projektet börjar den 1a maj. Jag har pratat med pappa. Jag får låna pengar av honom till biljetten. Jag kommer flytta till New York, om en månad. Helt otroligt, jag trodde aldrig det skulle hända. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag måste nog smälta det först.